Bu Blogda Ara

7 Kasım 2012 Çarşamba

Bakıcının iyisi!! :)

Biliyorsunuz ki evimde yaklaşık birbuçuk aydır  yatılı özbek bir bakıcı ile yaşıyorum.Keyfimiz yerinde benim sağ kolum oldu diyebilirim.Mantılar açar ,börekler yapar, evimi temizler çocuğuma bakar hamarat mı hamarat .Bazı beğenmediğim kusurlar olsa da aman sesimi çıkarmayayım dediğim de olmadı değil.

Biz böyle mutlu mesut yaşarken ekmek elden su gölden dediğim güzel günlerimin bugün itibariyle biteceğini öğrendim.Şaşkınım vede kırgınım.Azıcıkta kızgınım ama ona değil kendime kızgınım.İkinci bakıcımdan edindiğim tecrübeyi burda paylaşmak istedim.Paylaşayım ki benim gibi sazanlık yapan yada yapacak olan nice insan faydalansın bir işe yarasın bari yaşadıklarım.

Bakıcımız bir özbek olup 47 yaşlarında gayet tatlı güler yüzlü hanım hanımcık biri.Evime geldiği günden itibaren bana kötü bir sözü olmamış canla başla çalışmıştır.Taki maaşını alıncaya dek:)

Anlaştığımız maaş nedense kendisini mutlu etmemiş olacak ki bugün itibariyle bana yüz dolarlık bir arttırım ile bizimle kalacağını söyledi kendisi.Güle güle dedim.Memnunken bu kadar neden mi güle güle dedim??


  • İkinci çocuğumun doğmasına sayılı günler kala beni yarı yolda bırakan bunu göze alan bir bakıcı bana çok iki yüzlü karaktersiz geldi.
  • İkinci çocuğumun doğmasını bahane edip ücret arttırmak isteyen ancak bana bunu usturuplu bir dille söylemek yerine "ben bugün işten ayrılıyorum" diyerek başlayan cümlesi ile bana blöf atan biri ile bana çalışmak zor geldi.Midem bulandı
  • Bu zamana kadar "bunlara yüz vermeyin bunlar yüz verince astar ister "diyen arkadaşlarım önünüze eğiliyorum.haklıymışsınız biz kerizlik etmişiz.
  • Beni "bizim mesaimiz saat sekize kadar" diye kandıran özbek ablacım ben daha dün sizi istesem gece bile kaldırabileceğimi ben istersem çocuklarıma bakmak zorunda olduğunuzu yeni öğrendim desem:)ve yatılı bir bayanın mantıken gecede çalışabileceğini.
Maaşı aldığı anda yüzseksen derece değişti ablamız.Ben eşime hatırlattım bu kadın normal değil dedim .Meğer ise bizim gözümüze girmek için harcadığı enerjiyi eforu gerçekleri anlayınca yada umduğunu bulamayınca harcamak istememiş.Hamileye malum mu olur abdalamı olur bilmem ama dedim işte ben bir aksilik var diye.

Açılan mantılar börekler katmerler on gündür açılmaz oldu
evler baştan sağma silinmeye süpürülmeye başlandı.
Çocukla vakit geçirmek istenmemeye kucakta oturtulmaya tv izlenmeye başlandı.
Bizimki saat sekizde odasına giderdi şimdi daha erken saatlere çekti.
Gelen misafirlerime hizmet yapmayı bırakın karşılarına bile çıkmaya tenezzül etmez oldu.
Hafta sonu gittiğimiz yerlerde o oturur eğlenir biz çocuğa bakar olduk
Çamaşırı yemeği özlem yapar oldu.Bilmiyormuşta öğretmek babında :))
Aykırı bir cümlemiz bunuda yap diye emir içeren bir hareketimiz asla olmadı.Kendisine evimizde çalışandan çok bir abla gibi hörmet ettik.Kalbini kıracak bir hareketimiz dengesizliğimiz olmadı aksine önünde nerdeyse ceketimizin düğmelerini iliklemediğimiz kaldı.Her gittiğimiz yere onuda yanımızda götürdük ki hem eğlensin hem sosyalleşsin istedik.Odasında ki tv yi kaldırın diyenlere inat biz dizilerini takip etmesine izin verdik,Çeşit çeşit hediyeler alarak bize daha çok bağlansın aman bizi bırakmasın dedik.Sevilelim kıymetlenelim diye küçük jestler iyi bayram harçlıkları verdik.(Tam mont ile bot bakıyordum kendisine gol attı yinede şanslıyım be)Çayımızı koydurmadık tabağımızı biz kaldırdık sırf kendisini ezik hissetmesin yanımızda çalıştığını unutsun huzurla otursun dedik.Her markete çıktığımızda sevdiği ve istediği birşey varmı diye elli kere sorduk.Telefonumuzu kullanmasına musade ettik.Aman sıkılmasın aman yanımızda daralmasın diye her sözümüze dikkat edip sohbet kurmaya çalıştık.yaptık ta yaptık daha nicesini...


Şimdi ister bana kızın ister hak verin inanın bu yaşadıklarımdan sonra bu işi yapan yabancı yatılı bayanlarda birazcık olsun kalp ve vicdan olduğunu düşünmüyorum.Artı yatılı bayan çalıştıran yada çalıştıracak olan insanların kerizlik yapmamasını gerçekten patronluk yapmasını öneririm.Onlar için önemli olan şeyin sadece para olduğunu unutmayın.Bizim acıdığımız üzüldüğümüz kadar zor para kazanmıyorlar.Ezik filan de değiller.Bizden daha iyi biliyorlar herşeyi ve herşeyin de farkındalar.Hatta ve hatta bizim etmiz,sütümüzden ve kürkümüzden yararlandıklarını söylemem gerek.Kralı gelse ben anladım ki asla kalbi olmayacak.Benim yanımda sadece para kazanmak için duracak ve asla dostum annem yada ablam olmayacak boşuna yerine koymayın onları onlar sadece sizin yanınızda çalışan biri okadar..

İsterseniz inanmayın yok canım benim ki harika deyin(ki biz öyle dedik)




En zor zamanınızda istediğini alamayınca size arkasını dönecek ve gidecektir.Eğer vicdanlı olsalardı sizce bu durumda ben kalırmıydım?Bu kızın bir çocuğu var ve üstelik hamile en azından yeni birini bulana kadar idare edeyim mantığı olurdu.AAAA ne diyorum ben yahu:))para para para hepsi napolyon bozması...

Şimdi yeni birini arıyoruz.Ve ben inşallah bu sefer duygusal davranmayacağım.Yanımda çalışan gibi olması gerektiği gibi yanımda olacak.yumuşak karnımı göstermeyeceğim bu vampirlere..

Şimdilik bu kadar ilerleyen zamanda başıma gelenleri yine yazarım..Ne yaşayacağımı bilemiyorum artık ne çıkarsa bahtıma:))

Sağlıcakla..

4 yorum:

  1. Allah kolaylık versin. Çok zor bir tecrübe olmuş senin için. İnşallah çok hayırlı insanlarla karşılaşırsın..

    YanıtlaSil
  2. Amin şu günlerde büyük ihtiyacım olan bakıcıya biran önce kavuşmak tek dileğim..

    YanıtlaSil
  3. İnşallah yeni bakıcı bulursunuz!! Çalışan istihadam etme farklı bir şey:)) ister ev de ister ofisde. Malesef çalışanın çalışan, patronunda patron olduğu akıldan çıkmamalı. Eğer o sınırları aşarsanız bir bakmışsınız ya suistimal ediliyorsunuz ya da rolleri değişmişsiniz!!! O yüzden günlük gelen temizlikçide dahi bu sınırın korunması gerektiğini tecrübelerimle anladım:(( Ben ve eşimde aynen sizin gibiydik. Değiştik mi? çalışıyoruz:))
    Size bol şans...

    YanıtlaSil
  4. Fatmacım;malesef ki evimde şuan yeni bakıcı mevcut ancak sert durabliyormuyum hayır.Ya bu eşşek arısı sokacası dilim şunu yap bunu yap diyemiyor işte..zorluyorum ediyorum yok yok..iyisi varmı bilmiyorum ama çok zor işlermiş bunlar öle başa gelmeden anlaşılmıyormuş..Ve anladığım ikinci şey benden patron olmazmış.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil