Bu Blogda Ara

30 Eylül 2012 Pazar

28.Hafta Ve biz

Sonlara yaklaşıyoruz geri sayım artık benim için başladı.Üçüncü trimester zor geçecek gibi.Sırt ve bel ağrılarım artmaya rahat hareket edememeye başladım artık.Uykularım çok derin top atsan duymaz cinsten.Neyseki akşamları Balımın babası ilgileniyor benim yükümü hafifletiyor ..çok şükür..





Bu ay ki doktor kontrolümüzde neyseki minik fasulyemizin yüzünü görme şerefine nail olduk efendim:)Boşuna saklamıyormuş o suratı dedik, bir çirkin geldi bize anlatamam.Çatık nalet bir şeye benziyor .Hani doğayım da ben size göstericem havalarındaydı kendisi.Canım kızım sağlıcakla gelsin de Kargaya yavrusu şahin görünürmüş bana yine olur bir" prenses"..Balımın resimlerine baktım oda güzellik tacı almış bir kraliçe değilmiş yani..Koca gözlü koca burunlu kara bir şeymiş.Gelin bana sorun bakalım ben onu nasıl gördüm.."Acaba dünyada bundan daha güzeli varmı" diyordum ozamanlar :)Annelik gözü bu olsa gerek..yada gözlüğü:)))At gözlüğü...
















Bakınız Balım..Bir aylık çirkin ördek yavrusu
12 Aylık Balkız arada milyon fark var sanki :))




Kısacası ne olcam demeli:)

 Küçük fasulyem 28 hafta dört günlükken 1259 gramdı.Doktor amcamız bu sefer gelişimini çok beğendi.Oniki günde dörtyüz gram alması hoşuna gitti.Bizde çok sevindik.Umarım üç kilonun altında doğmaz fasulyem.Gelişimi iyi suyu yerinde.Herşey normal umarım hep böyle huzurla akar haftalarımız.

Bana gelince ben şuan utanarak söyluyorum 74 kilo olmuşum.Pasta börek yemiyorum evde yapmaya ara verdim hayret ben nasıl böyle kilo aldım.İki kiloda anne koymuş kendisine:)Bu gidişle bir doksan kilo olurum ben..amanın..

Kafamda deli projeler herşeyi biranda yapma isteği ...sürekli üretim..Boş durmuyorum sevdiğim şeylerle uğraşıyorum.Mutluyum çok huzurluyum..Hepiniz mutlulukla kalın inşallah..

Sevgiyle....


29 Eylül 2012 Cumartesi

Biten güzellik.. kanaviçem..

İşlemesi biraz zor olan (benim için) ,ama bir okadar da zevkli gelen ,elimi oyalayan ruhumu dinlendiren kafamdaki düşüncelere ara vermemi sağlayan yani kısacası huzur veren bir hobi oldu benim için.

Çok Çok sevdim.Hemen etamin siparişi verip değişik değişik ipler aldım.Birçok şablon var nette.Hem istediğimi kendim yapabilirim diye düşündüm,hemde el kadar kitlere dünya para vermem diye:))

Tablo gibi geç karşısına izle..Harika oldu ellerime sağlık:)))

Birşeyler yapabilirsem benden mutlusu yok ahhh yine o başarmışlık hissi...Kanaviçeyimi??demeyin evet bu kanaviçeyi:))

Buda yeni projem bunuda başarabilirsem paylaşırım paylaşmazsam anlayın ki çöpe girmiş...Daldan dala modundayım..


25 Eylül 2012 Salı

27.Haftamız ve biz

Bu haftada nasıl geçti anlamadım.Bol koşuşturmacalı bol yorulmalı bir haftaydı benim için.Balım çok hastaydı hala huysuzluğu var aşılardan sonra toplayamadı kendini .çocuğun resmen huyu suyu değişti.Tam bir düzene oturtmuştum tamda artık rahatım galiba diyordum ki malesef Balım coştu.Bir yaş bize yaramadı.Sürekli kucağımda sürekli ilgi isteyen mızmız bir kız oldu ki ,ben bu tarz çocuklara ömrümce manalar vermişimdir:)Başıma gelmese şaşardım bu durumda tabii..

Balım bu kadar huzursuz olunca malum ben daha çok yoruluyorum.Artık ağırlaştım diyemidir nedir Balımı taşımak bana işkence gibi geliyor.Belim ikiye ayrılıyor kasıklarıma ağrılar giriyor.E ama olmaz içerdekini de düşünmek zorundayım dediğim ve Balımı bıraktığım zaman Balım yaygarayı basıyor.Çocuk nerden bilecek kardeşi varmış anneye acı veriyormuş o keyfine bakıyor işte canı nasıl isterse..Ya alacaksın kucağına yada düşünecektin vaktinde ben hamileyken bu çocukla ne yaparım diye:))

Bakıcı arayışımdan ve bir adet bulduğumdan bahsetmiştim.Kendisi cuma geldi cumartesi sepet havası oldu.Bakıcı işi zor işlermiş ben bunu idrak edebildim.Yarın yine biri ile görüşeceğim ama bu sefer ne istediğimi ne beklediğimi kesin ve net söyleyeceğim.İlk etapta söylemek gerek diye düşünüyorum sonrasında yayılıyorlar çünkü jöle gibi...Hayır yaşı var tecrübesi var az çok çocuk büyütmüş bilir görevini söylememe ne gerek var derseniz ben bilmem benim gibi kafanızı taşlara vurursunuz.Çocuğunuza kendiniz bakarsınız o gider mutfakta meyva yer kahve içer:))Yumuşak surat sanırım her zaman iyi birşey değil.Bu konu hakkında ileriki günlerde yeni bakıcım gelince izlenimlerimden edindiklerimi yazabilirim belki..

Neyse gelelim fasulyeme..Benim fasulyem çok çok az hareket ediyor.Balım da böyle değildi aslında geçtiğimiz aylarda daha çok hissediyordum ancak şimdi gece hissediyorum sadece.Çok fazla hareket halinde olmamdan olabilir,o hareket ediyorda ben duymuyor da olabilirim.Ancak kafama takılmaya başladı hafta sonu doktor randevumda bunu gündeme getireceğim.Her hamile anne gibi tabiki hemen bebeğimin birşeyi mi var acaba hastamı bir anomalimi var soruları beynimde dönmüyor değil.

Onun dışında artık kolayca uykuya dalamıyor çok sık uyanıyorum.Kurtarıcı yastığım var iyi ki var ki ben onsuz uyuyamıyorum.Balıma hamileliğimde almıştım şimdide yıkandı paklandı yanımda yerini aldı üç beş aydır beraberiz ..Yalnız kullananlar bilir alacaklarında bilgisi olsun ki bu yastık çok yer kaplıyor yatakta.Benim gibi "ben hamileyim öncelik benim azcıkta eşim sıkışsın" diyorsanız o başka tabi:))bence sıkışmalarına değer ..


Bilgi almak isteyeler için link



Bu arada sola yatmaya dikkat edin ..Bebeğin iyi beslenmesi için çok önemli bir ayrıntı.

Bebeğimiz artık gözlerini açıyormuş.Göz rengi belliymiş.Ağırlığı yaklaşık bin gram.VE İKİNCİ GÜZEL RAHAT TRİMESTER artık bitti:((zor kısma geldik..

Sağlıcakla...

23 Eylül 2012 Pazar

Bir çerçeve süslemesi

İkeadan ne kadar cok beyaz çerçeve almışim ben zamanında yahu..heryer çerçeve .susle susle dur ne kadar guzel. E ama boyle beyazken cok ruhsuzmus bu çerçeveler.biraz yaratıcılık ile bence cok daha guzel oldular.


Sadece kabartma sticker ile süsledim. Sonrasında kızlarımın odasında birer fotoğrafları ile yer alacaklar. Baykuşları cok seviyorumm. Alırken boyle birsey aklıma gelmemişti simdi fikrim geliverdi. Cokta guzel oldu yerler sizi yerler:))












Böyle çirkindiler işte:)




Sağlıcakla..

22 Eylül 2012 Cumartesi

Biye ile yaka temizleme işlemi ?

Ben şu yakalardan ve kol kapamalardan çok çekiyorum.Ufak tefek birşeylerle uğraşıyorum ancak tam yakada batırıyorum işi sinirimden atıyorum canım kumaşları emeğimi.

Belki sizler de ben gibi acemisiniz.Ve birşeyler öğrenmek istiyorsunuz dikiş hakkında buyrun ozaman resimler konuşsun kaynak burdastyle...























çok başarılı..ben anladım:))

Ev yoğurdu yapımı..En doğalından

Besleyicilik yönünden zengin olan yogurt bebeklerin bas yiyeceği malum. Dort aylıktan itibaren verilebiliyor ve sutun iki kati fazla kalsiyum içeriyor. Yani iki kat sut icmiş oluyor. Misal bir cay bardagi yogurt yiyen bir bebek iki cay bardagi süte es deger (yada mamaya)bu yüzden iki cay bardagi sut icmiş sayılıyor.

Şimdiki hazır yoğurtlarda neler var bilemiyoruz icinde neler olduğu nasil üretildiği üzerindeki kaymağın gercek olup olmadıgı hangi katkı maddelerinden ne kadar eklendiğini bilmiyoruz. O zaman ne yapıyoruz kendi yoğurdumuzu kendimiz yapıyoruz ki bebeğimize ne verdigimizi bilelim.

Genelde bebekler ilk günler yoğurdu sevmeseler de daha sonra severek tüketmeye başlıyorlar.Özellikle bizim evde fazla fazla tüketiliyor.ben artık yoğurdu iki kilo sütten mayalıyorum.yeniyor.Kendimizde dışardan hazır yoğurt almıyoruz bir bilemedin ikinci günde tüketmiş oluyoruz.Yoğurt seven bir aileyiz hemen hemen kahvaltı hariç tüm öğünlerde yemeye çalısıyoruz.Kaldı ki ben süt çok sevmem içemem ama yoğurdu severim.Kalsiyum ihtiyacımı da bu şekilde karşılamış oluyorum.

Gelelim yoğurt yapımına
Aslında abartacak büyütülecek birşey yokmuş yoğurt yapımında.Herkes yapabilir bence .Tadı ekşi olsun istemiyorsanız fazla tutmayacaksınız ve ekşi yoğurt ile mayalamayacaksınız.Ben dediğim gibi iki kilo sütü alıyorum (günlük süt)tencereye koyup ısıtmaya başlıyorum.Isıtma işlemi önemli parmağımı yakacak ama ben içinde tutabileceğim kıvamda olacak yani ne kaynayacak nede ılık olacak.Bu işlem sırasında başında bekliyorum çünkü anında ısınabiliyor bu yüzden tekrar soğumasını beklemem lazım ki buda benim gibi unutkan bir anne için çok zor..

daha sonra sütü alıp mayalayacağım kaba alıyorum.Genellikle cam kavanoz yada kaba mayalayın deniyor ben denedim ancak bir fark göremediğim için tupperwarelere mayalıyorum hem tam iki litrelik..

bu işin kuralı şu.bir litre süt için bir yemek kaşığı dolusu mayalık yoğurt olacak ne eksik ne fazla.ben iki dolu yemek kaşığı koydum sütüm iki litre olduğu için.İlk yoğurt yapışımda evde mayalayan bir komşum olmadığı için tikveşli yoğurdu maya olarak kullanmıştım.Artık evde ayırıyorum mayalık yoğurdumu herhalde bu zamana kadar katkı maddesi kalmamıştır.

Sonra sıcak sütümden kaseme alıp mayalık yoğurdumu iyice yediriyorum.karıştırıp tıpkı çorba terbiyeler gibi sütüme ekleyip bir iki karıştırıp (yavaşça)kapağını kapatıp sarıp sarmalıyorum.Sarmalama işim benim epey uzun yün yelekler yorganların içinde yatıyor benim yoğurdum.Dil alışkanlığı mı desem anneden duyulmuş alışkanlık mı besmelesiz mayalamam hiç yoğurdumu."Allahım evladımın rızkını ver mayaladığım yoğurt tutsun senin adınla" der bu şekilde dualarla kapanır bizim yoğurt:)sonuç şimdiye kadar hiç hüsran olmadı.

Eskiden Balım katı yoğurt yiyemiyordu o yüzden sadece üç saat tutuyordum.şimdi altı yedi saat mayalayıp derhal dolaba koyuyorum.Ve benim düşüncemle mayalanma işlemi devam ediyor dolapta çünkü yoğurt  kendini topluyor katılaşıyor.

akşam üzeri altıda mayalar oniki bir gibi yoğurdumu dolaba koyarım ertesi gün ne zaman istersem tüketmeye hazır yoğurdum..

dolaba girmemiş mayalanmış sıcakkk yoğurt



Buda ertesi gün dolaptan çıkan yoğurt.Tabiki suyu da var onlar kabımda ..içiyorum onları ben..

Bunları bunları yaptım ben ama olmuyor diyorsanız hala yinede ilk evvela deneyin ısrarla derim parmağınızda iş illa ki işi öğrenecek:)sulu olursa biraz daha ısıtın.tutmaz ise eminim ısısı çok düşük.yok ben beceremiyorum dersenizde alın bir yoğurt yapma makinası taş gibi yoğurtlarınız olsun.Ben bunu almıştım bir iki yaptım memnun kaldım ama sonradan bana bu yöntem daha kolay geldi açıkçası..Yeterki bebeklerimiz doğal olanı yesin yapımı makinadada olur bu eski yöntemle de..


20 Eylül 2012 Perşembe

Bugün ne aldım :)

Bugün alışveriş günümdeyim.Herhalde havalardan :)Bakalım neler almışım ne zaman gelecek?aldıklarımı paylaşmayı düşünüyorum artık.Maksat renk olsun..

Vip dükkandan aldım.Sevdiğim bir marka ürünleri çok kaliteli.Ben birde çok düşük fiyatlı ürün almıyorum artık çünkü hepsi rezalet oluyor..sıfır kalite.Bu çanta 44.9 tl

Rengine bayıldım tabi şeklide hoşuma gitti

Daybuyday dan bu saati aldım.Zaten tam bir saat tutkunuyum.Renk renk çeşit çeşit.Bu saat 159 tl 


bu halıyı aldım ne alaka demeyin:)Misafir yatak odasındaki halım kazaya kurban gitmişti..Uygun görünce hemen aldım ama nasıl birşey gelecek göreceğiz.Markofoni

Buda 45.tl:)




Yine markafoni..marka chiccy
Ortalama fiyat 12 tl yanılmıyorsam.Elli lira gibi birşey tuttu.Üstelik kargosuz.Tak takıştır...




E bunlarıda babamıza aldık..sus payı huyumdur:))



Evde giysin hafta sonu giysin.Trendyol colıns batan geminin malları bunlar:))

Sağlıcakla..







18 Eylül 2012 Salı

26. hafta bebeğim

Bu hafta benim için zor geçiyor demiştim.Bel ağrılarım mide yanmalarım başladı son hız devam ediyor .Dün nihayetinde şeker testimi yaptırdım aman efendim ne kadar kolaymış elli ml lik şeker testi boşuna korkmuşum ve ötelemişim bu kadar ..ayıp bana.Şeker tedtim düşündüğümüz gibi temiz çıktı çok şükür.

Bebeğimi nihayetinde gördüm.Gördüm dediysem totsunu ve sırtını yukardanda başını gördüm malesef ki o çirkin yüzünü görme şerefine henüz nail olamadık.Hiç göremedim suratı nasıl kime benziyor ifadesi ne?sürekli saklıyor kendini.Bana benzior bu çocuk nedense öyle hissediyorum .Annesinen babasına sürpriz yapacağı içinde kendini saklıyor.

benim çirkin ördek yavrusu kızım sadece 850 gramcık!!doktorum bunu yeterli görsede her anne gibi bende kocaman birşey  olsun istiyorum içimde.Hayır Balım küçük doğdu el kadar karnım vardı ama şimdi karnım kocaman görende birşey var sanacak ..Eti topu sekizyüzelli gramcık bir bebecik var içerde haberleri yok.Halbuki usg ye girerken nasılda gerim gerim gerildim sandım ki doktor "ooo özlem ne kadar güzel bakmışsın bu bebeğe kocaman olmuş maşallah ne yedin bu kadar " dicek..Malesef öyle demedi yine başladık balık ye kırmızı et tüketl aflarını duymaya".Pasta börek bebeğine hiçbirşey katmayacak bu ay bu beş kiloyu boşuna almışsın özlem" dedğinde çok duygulandım:((Ne yani yediğim o cevizli kekler mis gibi peynirli börekler boşunamı yenmiş oluyor.Eveettttt:))

Şimdi beslenme düzenimi tamamen değiştiriyorum.Bu demek değil ki pasta börek artık yok onlar benim vazgeçilmezim de biraz az yemeye çalışacağım.Proteine ağırlık vereceğim bol kırmızı et ve omegadan zengin balık.artık kontrollerim iki haftada bir bakalım iki haftada ne yapacağız bu beslenme şekli bize ne katacak göreceğiz.Kiloma kilo katmayacağı kesin en azından.Anladığınız üzre beş kilo almışım ve şuan 72.1 kilodayım.Bu benim için çok acı ama Balım ı yetmiş kilo ile doğurmuş ve hiçbirini verememiştim sanırım bu gebeliğimde doksana ulaşırım...pofffff su aygırı gibi gezeceğim ortada anlaşıldı..

Eve geldim hemen haftalık gebelik tarihime bakıp kızımın kaç gr olması gerektiğini inceledim normal kilosu 1000 gr olmalıymış.Ara çok değil aslında ama umarım açılmaz.Bu hafta dışardan gelen ışığı ayırt edebiliyor ve gözlerini açıyormuş ufaklık..Çok merak ediyorum seni çirkin kızım..








Bizim evin halleri

Canım kızım bir yaş aşılarından sonra ateşlendi ateşi düşsün diye panikleyen anne bendeniz sanırım fazla suya soktum Bal kızımı şimdide hasta oldu.Burnumuz akıyor defalarca ard arda hapşuruyoruz,birşeyler yemeyi reddediyoruz bir okadarda huysuzuz şu sıralar.

Tahmin edersiniz ki anne baba olarak bizde evde zombi olarak geziniyoruz.Geziniyoruz dediysem Balım ın emrine amade uşaklarıydık şimdi daha beter bir boyundurluk altına girdik demek istedim .Öyle işte ipini koparan geziyor evde genel ihtiyaçlarını karşılıyor geliyor yine.Bu arada kah balım kucakta geziyor kah ağlıyor kah öksürüyor .Yaptığı zadece bunlar kucakta olmak ağlamak ve öksürmek.Uyku yok uyuyamıyor .Hayır çocuk uyuyacak öksürük illeti rahat bırakmıyor bir geliyor gelincede ne var ne yok çıkarıyor balım.Yediği zaten iki lokma diye hayıflan dur sende...Uykusuz geceler başladı yine.Sabah beşte uyuyabildik ancak çok uyumadık iki saatçik.Çok şükür bunada..


BALIM&LUCAS
İşte karşılıksız ve katıksız sevgi.Bir çocuk ancak bu kadar sever oyun arkadaşını.Balım Lucasa bayılıyor hep arkasından onunla oynamak istiyor .Üzerine yatmak istiyor olmadı elimizi atıyoruz dostumsun hesabı.Tek sorun henüz sevgimizi göstermeyi bilmiyor olmamız malesef Lucası severken biraz haşiniz.Ben "yok kızım öyle vurmak çekmek seveceksin okşayacaksın "desemde malesef Lucasın vay başına gelenler.vuruyoruz kulak çekiyoruz kızıncada küsüyoruz ağlıyoruz.Allah tan Lucas çok uslu ve sakin bir kuçukuçu ki tepkisiz kalıyor hep Balımın sert sevmelerine .Genelde kaçıyor ev içinde kovalambaç şeklinde dolaşıyorlar.Eski günleri çok geride kaldı yavrumun orda burda uyur pineklerdi şimdi nerdeeee...karnımada baktıkça daha uzun zaman böyle gidecek Lucasın günleri.Ama çocuklarım büyüdüğünde çok güzel bir dostları olacak.

Çok seviniyorum onları böyle gördükçe hayvan sevgisi ile büyüyen çocuklar insanları daha bi sever.Bu dilsiz dostların halinden de anlar ne güzel ne mutlu...






bu yazımda bahsetmiştim ya aldığım ve başladığım kanaviçem.Gelince hayal kırıklığı yaşadım oda ne onlar nasıl kareler minicik minicik ben bunu nasıl göreceğimde işleyeceğim dedim.İşte o günden beri tek tek çarpı işlemekle meşgulum.Çok minik olduğundan ve benimde gözlerim çok iyi görmediğinden artı birde sadece akşamları elime alabildiğimden bu kadarcık ilerledim son haftayı saymıyoruz çünkü genelde Balım rahatsız olduğu için elime alamadım malesef.Sevdimmi bayıldım bayıldım..o karelerden şekiller oluşturmak çok güzel ..birde insan kendi yaparsa eğr büğrüde olsa seviyor canııımmmm





Buda ilerki günlerde ki hayalim.Biri karnımda biri kucağımda çok zorlanınca yok olmaz efendim dediğim şey başıma geldi ve bir bakıcı edindim hemen.Aslında aylardır araştırma içerisindeydim ancak şansıma tanıdığım vasıtasıyla birini bulmak beni daha çok rahatlattı.Önümüzde ki günlerde işe başlayacak 6/ 24 beraber olacağız.Umarım birbirimiz çok sever iyi anlaşırız.Benden önemlisi çocuğumla iyi anlaşsın yeter.Neymiş efendim yeniden büyük konuşmuyormuşuz yine karşımıza çıkıyormuş.Ben bakıcıya çocuk mocuk baktırmam diyen kendi ellerimle buldum bakıcı.Şartlar insana herşeyi yaptırabiliyormuş.Karnımızdakinide düşünmemiz gerek neticede:))

Ha birde havalar böyle yağıyor gök gürültüleri şimşek çakmaları oluyor ya işte ben onlara bayılıyorum bir kış çocuğu olarak.Yani hergün yağmur yağsa mis gibi olur benim için.İzlemeyede bayılırım uyumayada ..Tabi eskiden di o:))
birde kar yağsa hani şöyle lapa lapa elime alsam kahvemi otursam hem bakınsam hem sevdiğim bir kitabı okusam sessizlik hakim olsa huzur koksa heryer olmazmı..Olur tabi ruyamda artık...

Bizim evin hallerinden şimdilik bu kadar.
Sağlıcakla...

14 Eylül 2012 Cuma

Gerçekten işime yarayanlar-İlk günler

İkinci bebeğim olacağı için kafamda hep birşeye ihtiyacım var mı sorusu?Düşünüyorum hayır yok fazlası ile balıma abartıp işime yarayan yaramayan ne varsa aldığım için ikinciye alacağım birşey kalmadı.En fazla kullandıklarım gerçekten işime yarayan şeyleri yazmak paylaşmak istedim yeni annelere anne olacaklara ..Bunlar benim kişisel görüsşlerim çok kullandıklarım.

İlk olarak anne sütüne tabiki çok katkısı olan anne sütünü yineleyen artmasını sağlayan sağma makinamız Avent elektrikli pompa aldım.Benimle aynı zamanda doğuran çok sayıda arkadaşım vardı kimisi manuel aldı kimisi başka markalara daldı ancak hepsinin sonraki ortak buluşma noktası Avent elektrikli pompa oldu.Çünkü hem çekişi çok kuvvetli hemde ek olarak yapmanız gereken birşey yok.Zaten kanımca süt sağmak yeterince eziyetli birşey.Beklemek göğsü ordan burdan mıncıklamak benim için zordu..(Sütüm çok fazla olmadığı için malesef makinaya yardımcı olmam gerekiyordu)Sezaryen doğum yapmış anneler içinde bence hastane çantasına koymak gerekli .Süt hormonları uyarılmadığı için hemen uyarmak gerekli diye düşünüyorum









İkinci olarak malesef göğüsleriniz ne yaparsanız yapın yara oluyor .Acıyor kanıyor.Ben yedinci ayımda başladım bu merhemi kullanmaya ama yinede çok ağrılı bir emzirme dönemim oldu .Göğüslerim hemen emzirmeye adapte olamadı ,cildim açık ten malum hassas demek ki epey zor günler yaşadım.Yardımıma lansınoh yetıstı.Cok agrılı oldugu yara oldugu donemlerde bebanthene kullandım ancak lansınohu yıkamak gerekmediği için daha kolaydı herşey.Sürekli emziirdiğinizi düşünürseniz zaten krem çok fazla göğüste kalamıyor..






Ve tabiki göğsümüze kremi sürdük yaralar canımızı çok yakıyor ancak çamaşırımız var sürtünerek canımızın dahada çok yanmasına neden oluyor işte bunu engellemek içinde yine Avent göğüs kalkanı şiddetle ama şiddetle öneriyorum.Hem kremin bir yere bulaşmamasını sağlıyor hem akan sütleri topluyor hemde çamaşırın göğsünüze deyip sizin canınızı yanmaktan kurtarıyor.Ben biraz geç düşünmüştüm bunu keşke daha önce akıl etseymişim .Belkide göğüslerim dahaçabuk iyileşecekti ozaman.






Ben avent kullandığım için(reklam gibi oluyor )pompada sağdığım sütlerin hem sterıl kalması hemde daha kolay saklanması ,aynı zamanda bebeğe verirken tekrar benmari yapılıp pratikçe hazırlanmasında yine çok yardımını gördüğüm avent saklama kaplarını elinizin altında bulundurun derim.Paket dörtlü olarak satılıyor.Çalışan annelerin sanırım daha fazla edinmesi gerek direkt sağıp bebeğe verebiliyorsunuz.Sadece ağızlık takmanız yeterli 


ve bebekler için bence çok gerekli olan yan yatış yastığı alınmalı.Ben çok kullandım faydasını çok gördüm.bebeklerin sırtüstü yatmaması gerektiğini düşünürsek gerekli kanımca.Ha arkasına yastık koyarım ben diyorsanız onu bilemem ancak ben hem bebeğin konforunu hemde kendimi dşünerek aldım bu yastığı



Şimdilik bebeğin ilk günlerinde gerekli olanlar bunlar.Ha tabiki dahası vardır ama benim elimden düşürmediklerim bu ürünlerdi ve kesinlikle faydasını gördüm.Olması gerek bence

Devamı gelecek
Sağlıcakla..





12 Eylül 2012 Çarşamba

23,24,25.HAFTALAR VE BALKIZIN BİRİNCİ YAŞI

Yazmadım bilinçli olarak hafta hafta hamileliğimi.neler yaşadığımı yazmadım çünkü herhangi bir değişiklik yada farklı birşeyler yoktu açıkçası.Öylesine huzurla geçti ki bu haftalarım ay oram öyle buram böyle oldu deyip nankörlük etmek istemedim.Bu haftalar içinde doktora da gitmediğim için fasulyem şuanda nasıl bilemiyorum.ancak tabiki bazı sitelerden öğreniyorum ne kadar olmuş uzamışmı şişmişmi diye..

Doktora balımda nerseyde her hafta gittim diyebilirim.Riskli bir hamilelik geçirdiğim için doktorumu görmeye bıkmıştım artık.Oda benden benim abuk sabuk sorularımdan bıkmıştır kesin.Mecburide olsa ultrasona girmiştim bir zazarı olmadığını düşünerek.Ama son gittiğim üçlü taramamı yapan doktorum Murat Yayla bana ultasonun zararı olup olmadığını henüz net olarak bilmediklerini ancak Almanyada bebeklerde yapılan bir arştırmada bebeklerin solak olduğunu öğrendiklerini söyledi.Bu beni çok etkiledi .Bir bebek ultrason dalgaları ile solak olabiliyorsa herhangi başka birseyde olabilir.Henüz kesinleşmiş bir bilgi yok ki elimizde..Bunu öğrenince gerçekten giresim gelmedi ultrasasona.Yurtdışında neden iki kere giriyorsun bu zımğırtıya?Onlar bizden daha mı az değer veriyor bebelere?buna imkan var mı yazarken bile gülüyorum.Balımın da solak olduğunu düşünürsek ve ne kadar sık girdiğimi hatırlarsak bu araştırmaya biraz hak veriyorum.Ha genetikse solaklık sülalemde solak yok.

Bu bilgilerden sonra isteyerek ve kasıtlı olarak ultrasona girmemeye çalışıyorum.Kim ne derse desin şuanda yüzde yüz bir araştırma sonucu olmadığına göre içerdeki masum kızımı doğana kadar sık görmesem de olur diyorum.Ha bir sorun olur izlemek gerekir o zama gerçekten ayrı bir durum.Getirisi götürüsnden çoktur amenna!!Balım da bir dolu fotomuz var renklisinden beyazına.Her yerimiz anne karnındayken bizde resimliydi.Bu zavallıcığımın iki adet fotosu var oda vesikalık değil:)Belli belirsiz..

Şuan yirmialtıncı haftamdayım.Yarın doktor kontrolüm ve yaptıramadığım şeker yüklemem var malesef.Bu testten ne kadar çok korktuğum sanırım belli oluyor.İLK testte ne kadar zorlandıysam artık ayaklarım gitmek istemiyor hastaneye.O şekeri içmek ayılıp bayılmak .Acaba bana mı çok dokundu bilemiyorum ki öldüm öldüm dirildim.Yarın kızımı göreceğim umarım ki çok çok iyidir.bir vesikalık eklerim buraya artık ozaman.

Bu haftada malesef ki dertlerim sıkıntılarım başladı.Bel ağrısının dibine vuruyorum midem perişan .Hani ateş yakıp yutsam anlayacağım içerdeki yangını da bu mide her yemek yediğinde her su içtiğinde deli gibi yanar mı?Yanarsada ne yapmalı ?heran ilaç içemem sodayıda kafaya dikemem ki.Öyle bir uykum geliyor ki ayakta uyuyabilir hatta rüya bile görebilirim.Hep halsizim hep uykum var.Ölesine enerji doludyum biranda ne olduğunu anlamıyorum sanki biri geldi enerjimi çekti gitti.sürünüyorum..Ha böyle geçecekse son üç ayım vay halime ..geçmez o aylar..üçüncü trimester beni perişan edecek anlaşıldı bitti saltanatım..

Bu günlerde kendimle uğraşırkende tabiki benim dünya tatlısı bal böceğimlede uğraşmak vede ilgilenmek durumundayım.Balım bir yaşına girdiği için iki aşımız vardı.Kızamık ve zature.Onlarıda hallettik çok şükür .Bu zamana kadar hiçbir aşıda bizim ateşimiz olmadı bunlarda bize vız geldi çok şükür ki.Ancak huysuzduk hatta bugün üçüncü gün olmasına rağmen hala huysuzusuz.Uykularımız terk ama nedensiz değil azılarımız yoldaymıs.Aman ne güzel en zor dişler benim en zor günlerimde çıkmaya niyet etmiş.Kilomuz ve boyumuz çokçok iyi maşallah.Hiçbirşey yemesekte gün içinde yediğimiz yoğurtlar sayesinde ayaktayız.

Bir yaş yasakların kalktığı bir yaş.Tabiki tatlı tuzlu hayatımızda her daim yasak bunu söylemeye gerek bile duymuyorum artık.Ancak en başta hayatımıza yeni giren süt var.Artık geceleri mama yerine en fazla 500 cc süt içeceğiz.Mamadan çok daha yararlı olduğu için biz hemen başladık neyseki kızım sevdi ve severek içiyor.Tabiki herhangi bir tatlandırıcı olmadan!
Yasaklı çilekler kiviler serbest.çocuğu gözlemlemek kaydıyla herşey serbest..Bizim yemeklerimizden yiyebilir ama nerde???O şanslı anneler için geçerli.Birde balım hala yürümüyor işime mi geliyor ne yürüsün diyede bir kaygım yok.

Bizden şimdilik bu kadar.Herşey yolunda
Sağlıcakla kalınız..

10 Eylül 2012 Pazartesi

Balım ın birinci yaş günü..

Bu hafta benim için çok yorucu çok zahmetli stresli ama bir okadarda heyecanlı geçirdiğim dolu dolu bir hafta oldu.Kızımın doğum günü organizasyonu ile kafam meşguldü sürekli.Herşey dört dörtlük olsun olamasada yakın olsun bari diye çok uğraştım .İstediğimin aynısını yakalamakla birlikte hayallerimden çok daha güzel bir doğum günü oldu benim için.

İlkler her zaman önemlidir bence ve akıllarda kalması gerekir.Balım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim belki ama biz ailecek bu güzel günü akıllarımıza anılarımıza kazıdık.Çok kıymetli kızımız için güzel bir organizasyon oldu.İnşallah nice yaşlarını görürürz kızımın ve sağlıkla sıhhatle büyür bebeğimiz.

Bu şekilde çocuklarının doğum günü için birşeyler yapmış yada yapacak olan aileler anlayacaklardır ne kadar meşşakatli bir iş olduğunu.Ben çok fazla fikir edinmek amacıyla bloglar gezdim.İnterneti karış karış aradım okudum ettim araştırdım.Kafamdaki konsept çok daha öncesinden belli olduğu için neler yapabilirim diye düşündüm daha çok.Bu yüzden doğum günü yaklaşan bebeler ve çocuklara yardımcı olmak amacıyla bu yazıyı yazmak aklıma geldi.Benim çok işime yaramıştı çünkü:)

Bir doğum günü için gerekli olanlar

Mekan :Önce evde mi yoksa dışarda bir organizasyon mu yapmalı buna kara verilmeli bence .Gelecek kişi sayısı misafirlerin durumu,çocuk sayısı bunların hepsini düşünmek gerekli.Çocuklar ile erişkinlerin aynı ortamda bulunmaktan keyif alacakları bir yer olması önemli.Ben hepsini düşündüğümde gelecek kişi sayısını göze aldığımda evde olamayacağını anladım.Bu yüzden arayışlarıma dış mekanları ekledim.Bu çok sancılı gerçekten çünkü hem açık hava hem aktiviteli olan bir yer (çocuklarınn canı sıkılmasın diye)hemde aile bireylerinin rahatça sohbet edebileceği bir yer olsun dedim ve günler sonra arayışım son buldu.Ben cappucino da karar kıldım.Nede güzel yapmışım tadından yenmeyecek bir doğum günümüz oldu .Harika bir hizmet güler yüz nezih ortam kalite hepsi burda.Üstelik çocuklar için kocaman bir oyun parkı var.Dahası atlar var ata binmek isteyen hayvanları seven aileler içinde mükemmel oldu.Mis gibi temiz havası inanın kalkmak istemiyorsunuz.Gözlemlediğim kadarıyla Balım harici huzursuz çocuk yoktu:)

























Pasta,Cupcake ve kurabiyeler
Keşke kendim yapabilecek kadar marifetli olsam dediğim bir nokta şu pasta olayı.Ama malesef o becerim yok pratiğim yok eğitimim yok.Ama ilerleyen günlerde istiyorum eğitimini almak mutlaka .Heveslendim mi evet galiba...
Ben pasta için çok fazla yer araştırmadım kafamda bir iki kişi vardı daha önceden methini duyduğum vede çalışmalarını beğendiğim onlarla iletişime geçtim.Benim ne istediğimi anlayan ve gerçekten işine kabiliyetine inandığım Deniz hanım oldu.Kafamdakini anladığını düşündüm ve partimizi ellerine teslim ettik ailecek.Harika şeyler yaratmıştı.İnanın ben hayatımda bu kadar güzel cupcake yemedim.Pastada çok güzel olmuş ama ben Balım ile uğraşmaktan malesef pastanın tadına bakamadım.Tadı damağımda diyebileceğim ender lezzetlerden gerçekten.Herşey için tekrar teşekkürler ediyorum kendisine.İlgilenenler için adres burada















Tema,Banner ve süsler

Dediğim gibi bizim temamız hazırdı.Resimlerden de anlaşılacağı gibi biz Bal arısı konseptini seçtik..Amaç işin içinde biraz espri olsun çocuğumuzla özdeşleşssin .Şuanda onun adına karar verdiğimiz için de biz böyle olsun istedik umarım ilerde hoşuna gider.

Banner, sticker,peçete halkaları ,cupcake süslerini nette birçok adreste ücretli  bastırabilirsiniz .Ben bunları kendim bastırdım.Temayı netten bulup bazı değişiklikler yapıp grafikere çizdirdim ve çıktı aldım.Kabul etmeliyim ki en zor kısımları kesmek.Bir daha ya lazer kesim yapan biryer yada böyle çiçekli böcekli olmayan bir tema seçeceğim.Ellerim makas tutmaktan çok acıdı tabi ki belimde ağrıdı.Ama sonuca bakınca deydi mi evet deydi.Kızım için herşeye değer.




sağdaki iki kavanozu ben süsledim.Onlar birer mama kutusuydu ..




Siyah poşetlerde dostlarımız için minik bir hediye hatıra var.Poşetleride ben yaptım kestim yapıştırdım.Eminönünde her renk var arayanlara...











Bal kavanozumuz misafirler için hediyemiz oldu birkaç küçük hediyede mevcuttu tabi:)Esprisi güzeldi.

Süs malzemelerini balonları tabak çatalları peçeteleri çiçek süsleri bir internet sitesinden aldım.Bir özellikleri olmadığı için paylaşma gereği duymuyorum.Masanın üzerindeki tülleri yine eminönünden halletim.


Balım ın elbisesini ve bandını facebookta sayfası bulunan tütü fashiona diktirdim.tabiki renkleri yine konsepte uygun oldu
.






elbiseyi malesef net göstereceğim bir foto yok çünkü benim zırlak kızım sürekli bu şekilde ağladı.İnsanları yabancı bildiği için ortamdan hiç keyif alamadı.Zaten acelece pasta kesip üstünü değitirip uyuttuk.


Benim kendim için Asostan  sipariş ettiğim elbise malesef gelmedi.gelemedi.oda ayrı bir sorun onaltı ağustosta vermiş olduğum sipariş malesef elime ulaşmadı bende dolapta ne buldumsa giydim konsepte uydu:)İstemeden güzel birşeyler uydurmuş oldum son anda.

Kısacası :))Aslında baya uzun oldu gelen gelemeyen herkese teşekkür ediyorum harika birgündü.Düşündüğüm hayal ettiğim gibiydi herşey.İyiki doğmuş benim canımın cananı kızım iyiki hayatımda hayatımızda..Nice mutlu yıllara annecim.