Neyse ben tarifimi yabancı bir siteden aldım. Sanırım burdaki arkadaşlar bu işin üzerinden para kazandıkları için (herkes ustune alınmasın lütfen)tarifi ya eksik veriyorlar ya da ben yapamadım olmadı olmadı !
Benim aradığım yumuşak çok sert olmayan ağızda tamamen dağılan kesinlikle kabarmayıp kalıp ile bire bir uyan bir kurabiyeydi.malum seker hamurları birçok tarifte kırabiyenin üstünde kuş kadar kalmış oluyor .Kurabiye kabardığı için kalıp daha sonra küçük geliyor ,bu nedenle içinde kabartma tozu olmaması gerek bence.Daha görüntüden elediğim çok tarif oldu zaten
Sözün özüne geleyim işte aradığım kurabiye tarifi hem leziz hem birebir
225 gr margarin ( ben tereyağ kullanıyorum herşeyde)
60 gr pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 şeker kaşığı tarçın
330 gr un
Önceliği margarin ve pudra şekerime verip yoğuruyoruz.tüm malzemeyle ele yapışmayan ancak sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz
Hamurumuzu buzdolabı poşetine sarıp dolaba koyuyoruz.kırkbeş dakika dinlendiriyoruz.
Sonrasında bir cm yakın kalınlıkta açıp kalıplarımızla kesiyoruz.Önceden ısıtılmış 160 derece fırınımızda pişiriyoruz.yüksek ısı olmayacak ve kesinlikle beyaz kalacaklar.
Soğumasını bekliyor renk renk şeker hamurlarımızla kafamıza nasıl eserse o şekilde süslüyoruz:)olay budur..
(ŞEKER HAMURUNU KURABİYENİN ÜSTÜNE SU İLE YAPIŞTIRIYORUZ)
AFİYET OLSUN:)
hepsi çok cici afiyet bal şeker olsun :)
YanıtlaSilÇok Çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilAman Allah'ım bayılıcam sımdı..Ne kadar harıkalar :)
YanıtlaSilhttp://nergisindunyasii.blogspot.com/