Bu Blogda Ara

17 Şubat 2013 Pazar

Vay arkadaş iki aylık olduk!

Günler su misali akııp gidiyor.Öyle tatlı öyle huzurlu geçiriyor ki size anlatamam bir elim balda bir elim yağda.Paşalarda yok keyfim vallahi tillahi demeyi ne çok isterdim...

İki çocuk ,bir köpek ,bir ben, bir baba, birde bakıcımızla yaşadığımız ev savaş alanı oldu resmen.Sabah kalk Lucası gezdir(Bu kısmı babacık yapıyor) sonrasında kahvaltıya otur.Bir taraftan Balıma birşeyler besle bir taraftan kendini besle oda yetmedi yapışık ikizim iki aylık bade kızımda memede asılı vaziyette senle beslensin.Ha bu arada sağ ellemi yersin sol elle mi yersin bilmem.Tek bildiğim badenin katı gıdaya kıyafetlerin önce geçmesi.Yaşlı neneleri geçtim üzerime dökme konusunda.

Sonrası aynı arkadaş.Otur içerde sürekl emzir ve ye.Bir çocuk 24 saat emebilirmi yahu?emiyor vampirella kızım içimi kuruttu kanıma kadar emiyor.Ha kanıma kadar emiyor dedim de doğumdan sonra kaşık kadar kalan annelerden olamadım ben.İnanasımda gelmiyor o geyiğe."A emzirdim ben hepiciğini yaktım" diyen manken hatunlar sırrınız neyyyy bana bi söyleyin?Bir terslik var ya sizde ya bende .Bünye meselesiyse eyvallah sözüm yok ama başka bişi varsa da bilelim.

Sütüm olsun diye yedikçe ben midem genişlemiş haberim yok.Mide olmuş mu sana işkembe .Ye babam ye dolmuyor koca ambar mübarek.Ben yedikçe yiyorum.Bir kolumda bade bir elimde cips,cikilata,çekirdek,kek,pasta,börek,kurabiye kısacası  Allah ne verdiyse artık.Tüketim sınırsız.Yatana kadar.Hatta ve hatta yatarken yanıma üç beş tane çikilata alıyorum.Noluya yau bana .Emziriyom ya kan şekerim düşmesin mazallah gecenin körü diyerekten:)

Doktorum dedi ki haybeye yeme hiçbir yararı yok süt yapımında.Bolbol su iç.Yani şöyle söyleyeyim size haftada üç damacana su alıyoruz eve.Elimde su şişesi kana kana içiyorum.Wc ile kanki oldum .Sınırsızca ve sıkça tek ziyaret edebildiğim yer şimdilik.Tabi özgürlüğüm orda da kısıtlı.Ağlak bebeyle üç saniyen var .Atik olacaksın hızlı davranacaksın.Neyse ..ne diyordum ben.Su içecekmişiz.Ya buda geyik dicem sıska anne mankenler kızacak şimdi bana.Gelmiyor arkadaş süt .Ben yemeyince gelmiyor işte.Belki benim model böle .yedikçe üstünede suyumu içtikçe benim vanalar açılıyor.Ben yedikçe mutlu olan o insanlardanım .Yemek kitaplarına bol para harcamakta olan ve şuan bile ellibeş tane yemek tarif blogu açmış ne pişirsem ne yesem diye düşünen biriyim ben.Yiyerek mutlu oluyorum.Ha tabi şöylede düşünebiliriz; mutluluk demek hormonların coşması demek belkide ondan süt yapımı maksimuma çıkıyor.Olabilir.Neyse ney ... kısacası lafın özü doğurduğum kilodan yedi kilo fazlam var şuan.Yiyorum içiyorum emziriyorum şişiyorum:)Bu böyle altı ay gidecek yolu yok!Altı ay sonra Bir annenin zayıflama günlüğüne bekleriz sizi..Allah tan kilo çabuk veriyorum da dert etmiyorum yoksa vay halime vay...

Gelelim gecelere,
Uykusuz kalınabiliyormuş.Birkaç saat uyumaya bünye alışabiliyormuş.Bizzat test ediyorum kendi üzerimde.Zorunlu görevlerim var emzirmek emzirmek vede emzirmek.Emrine amade olduğum el kadar bir patronum var.Kalk derse kalkıyoruz asker kesiliyoruz.Besliyoruz alt açıyoruz gaz çıkarıyoruz tekrar tekrar ninniler eşliğinde uyutuyoruz.Bu böyle sabaha kadar sürüyor .Saatlerce uyanık tek göz ayaktayız.Bazen içimiz geçiyor bir yaygara ile tekrar devam ediyoruz göreve.Kısacası geceler uzun geceler zindan:)

Şimdi arayan soran gören arkadaşlar eş dost."Aiiii iki aylık mı oldunuz ne çabuk geçiyor zaman demiiiii"diyosunuz ya.Sırıtıyorum...Rüya gibi cidden hiç anlamadım:))

Kocaman öpüldünüz
Sevgiyle..


2 yorum:

  1. Peki bebeğinizle mücadele ettiğiniz sürede büyük kızınız neler yapıyor, onu uyutmak sorun oluyor mu? Kendi kendine uyuyor mu yoksa onu da siz mi uyutuyorsunuz? Kıskançlık oldumu ?

    YanıtlaSil
  2. Büyük kızım genelde bizimle aynı odada oyuncaklarıyla oynuyor.Lucas var onunla debeleniyor canı sıkılrsa da ablası(bakıcımız)ona eşlik ediyor.
    Bakıcımıza alıştığı için artık onunla uyuyor.Kısacası tek başıma altından kalkamazdım sanırım.Ancak bade uyuduğu zaman bende tüm vakti büyük kızıma ayırıyorum.Oyunlarına eşlik ediyorum.Ne kadar da olsa tek başına çocuk büyütmeye benzemiyor ilgi illa ki bölünüyor..
    Kıskançlık olmaz demişlerdi yaş aralığı çok az olduğu için ancak oldu.Bazen kızımı emzirirken sırtıma çıkıyor saçımı çekiyor onla olmamı istiyor:(kıskandığını düşünüyorum.Birde kardeşi doğduğundan beri fevri hareketleri çoğaldı ama doktorumuz iki yaş sendromuda olabilir dedi.

    YanıtlaSil