Bu Blogda Ara

4 Mart 2012 Pazar

Çıkamayan dişlerimiz.






Yaklaşık bir aydır Bal kızımın huzursuzluğu ile meşgulüm.Başlarda hastamı acaba diyip kendi kendimi yiyordum ki diş olabileceğini düşünmeye başladım.Nedeni altta kabaran fakat bir türlü gün yüzüne çıkamayan dişlerimiz.Ateşimiz yok hastalık belirtisi hiçbir durumumuz yok .Böyle olunca bu vakitlerde her annenin düşündüğü şeyi yani dişleri düşünüyorum.


Hani eskiden bırakırdım çocuğu oyu halısına iki oynardı ama yarım saat sonra ağlamaya başlardı.Vay efendim şimdi nerde bırakmak.Sürekli kollarımda evimizin tüm odalarını geziyoruz.bir an kucaktan bırakmadan kene gibi beraberiz.siyam ikizleri yanımızda hiç kalır o derece bir beden olmuşuz.Nasıl bu hale geldik ?işte bu nalet dişler yüzünden!!



Eböyle olunca çok sevdiğim hobim olan dikişe ara vermek durumunda kaldım.Neden çünkü Balım ağlar iken malesef derslere konsantre olmam imkansızdı.Balım ağlarken anne yüreğim dayanamazdı.Ve Balım ağlarken kızıma bakan kayınvalidem onu mümkünatı yok susturamazdı.Yabani oldu bu kız hiçmi annesine benzemez bir avlat.. hani anladım dışı babada karakteride mi baba yahu??



Bugünlerde günlerim Balımı kollarım kopasıya gezdirmekle geçiyor evde.Tuvalet ve kendimi doyurma ihtiyaçlarımı anlık yere koyarak çığlık çığlığa geçiştiriyoruz.Yemek yerkende dayanamayıp en sonunda kucağımda tek elle yiyerek hallediyorum.Bu durumdan ötürü sağ elimin bileği tam olarak tutma işini yapamıyor.Sanki üzerine yatmışım gibi uyuşuk.Birşey almak istediğimde ağırsa o şey ani acı sorunu yaşıyor ve bırakıyorum.Gerçi tamamen Balım dan oturu olduğunu anladım zira annemlerde çok düzeldi bileğim diyebilirim.


Geceleri elli kere uyanmamı hatta hiç uyumayacak duruma gelmemi saysammı saymasammı?sürekli mıkırdayan bir velet çığlık kıyamet nedensiz ağlamalar hiçbir durumdan memnun edememek berbat birşeymiş.Diş sorunu yaşayan insanları hep duydum ne kadar kötü olabilirki birkaç gece diyordum.Tüm talihsizlikler beni bulduğu ve bir bedevi olduğum için ne kadar sürebilirki dedğim olay bir ayı geçmek üzere.Uykusuz geceler sabahın erken saatlerinde başlayan kölelik hizmeti ile 7/24 hizmetinizdeyiz Balkız.



Her sabah bir umut diyip ağzını damaklarını parmaklıyorum:)

Gelen giden yok efendim .Akan bolca salyalarımız var.kaşınan damaklarımız var ama gelen diş yok.


Bu duruma tabiki fazla dayanamadım.Ne yaptım anneme kaçtim .Bir hafta yeterli diye düşündüm.Annem bakardı bende uyurdum dinlenirdim hiç olmazsa ekmek elden su gölden takılırdım o bile yeterdi harika bir fikirdi.Doldurduk çantaları bir bagaj eşya ile bir haftalık tatilimize doğru yola çıktık.İki saatlik yol sonunda içeri girmemiz ile malesef Balımın çığlıkları iki katına çıktı.Yabancı ortam değişik insanlar ve kızımın bir" insandan hoşlanmayan" olduğunu nasıl olurda düşünememiştim..Alışır dedi babamiz ve geri döndü alışırmı?

İki günü bana zindan etti.kucakta dahi durmadı ağladı ağladı.eve bakıp bakıp insanlara dudak büküp büküp ağladı.Tam döneceğim dediğim anda ortama ayak uydurmaya başladı.Beş gün huzurlu bir şekilde geçirdim.Düşündüğüm "ekmek elden su gölden "olayı gerçekleşti.Balım anneannesiye yalnız kalmadığı için malesef uyku ve dinlenme hayallerim suya düştü ama yinede yanımda bir insanın olması destek vermesi en azından nefes almam bana çok iyi geldi.


Ha ekmek elden su gölden demişken öyle bir ekmek ki bir haftada kiloma kilo kattı iki kilo aldım bu hareketli zamanımda.Hormonlarım mı şaştı benmi çok abarrtımda iki kilom daha oldu bilemedim.

Şimdi anlıyorum diş kurabiyesi neden yapılır?bence annenin kutlaması .Ohh atlattık yehhoo eski güzel günlerimize geri dönüyoruz kutlaması.Diş kurabiyesi ile süslenmiş gizli annelik zaferi bence.Bende yapcam bu gidişle havayi fişekler az gelir.


Kısacası berbat günlerim devam etmekte.Ah o dişler siz çıkın o ağızdan düştüğünüz zaman ben size yapacağımı bilirim.Altı yedi yıl beklerim.İntikam soğuk yenen yemekmiş:))





Sağlıcakla




1 yorum:

  1. Selamlar
    Blogunuz çok hoş, başarılar dileriz.
    El yapimi ürünler,çantalar, degerinin altinda kullanilmis ya da sifir ürünler, 2. el kiyafetler barindiran blogumuza ziyaretinizi bekleriz :)
    http://tumtumdkkan.blogspot.com/

    Dilerseniz bizi Facebook üzerinden de takip edebilirsiniz.
    http://www.facebook.com/tumtumdukkan2

    Sevgiler.

    YanıtlaSil