Bu Blogda Ara

21 Ocak 2012 Cumartesi

Herzaman doğal olan tercihim!

Kızımın öksürüğü bir türlü geçmiyor.Henüz çok küçük olduğumuz içinde malesef ilaç kullanamıyoruz.yapabileceğimiz çok az şey var bebekler için.Erişkinlerin hastalığı daha kolay sanki en azından rahatça burnumuzu temizleyebiliyor vede geniişş geniiş öksürebiliyoruz.Annelik iç güdülerim gereğince Bal kızımı öyle gördükçe içim acıyor doğrusu.Her yaptığımı yetersiz buluyorum.Daha ne yapabilirim ne yapabilirim ki erken geçsin yavrumun hastalığı diye düşünüp bununlada kalmayıp internet aleminde bir araştırmaya geçtim .Bunada vesile olan canım arkadaşım Seyhan kuş neden "günlük " yapmıyorsunki diince hemen gugıl amcama sordum nedir bu günlük?

Günlük ;ufak çakıl taşlarına benzeyen bitkisel bir madde.yapımına gelince bir tatlı kaşığıkadar günlüğü teflon tavamıza alıp kavuruyoruz.Biraz kavrulunca üzerine pamuk koyuyoruz.Pamuğu kavrulan günlükten çıkan buhara ve dumana maruz bırakıyoruz.Bebeğimizin canımızın kanımızın göğüs vede sırt bölgesine koyuyoruz hepsi bu.Ben gece yapmayı uygun gördüm .Uyurken daha az hareket eder ve etkisi daha çok olur diye düşündüm.
gelelim faidalarına;

Botanik Bilgi : Tropik bölgelerde yetişen sığala ağacından elde edilen yağdır. Bu yağ ağacın salgı hücrelerinde meydana gelir. Salgı hücreleri bitkide tabii olarak fakat az miktarda bulunmaktadır. Ağaçlarda yaralama sonucu balsam meydana gelir ve bu yaralama sırasında salgı hücrelerinin sayısı da artar. Yaralama kepçe gibi bıçaklarla yapılmaktadır. Yara yeri 15-20 günde bir derinleştirilmektedir. 3-4 yaralamadan sonra balsam teşekkül eder. Ağacın kabuk kısmı, odun kısmına kadar sıyrılmak suretiyle balsam toplanır.
Faydaları                                                           
Nefes darlığını giderir.
Vücuda rahatlık verir.
İyi bir antiseptiktir. Yaraların temizlenmesinde ve iyileştirilmesinde dıştan uygulanır.Ciltte ve saçlı deride de antiseptik ve temizleyici olarak dıştan uygulanır.
Ayrıca günlük yağı balgam söktürücü, nefes darlığını giderici ve bedeni rahatlatıcı etkiler taşır. Bunun için bir önceki maddedeki gibi tatlandırılıp sulandırılarak içilir. Tütsü olarak kullanılır.


kaynak;şifalıbitkiler

Umarım bizdede işe yarar.Şu günlerde salgın var aman diyeyim dilimi ısırayım bebelere çocuklara ve kendinize dikkat..
Sağlıkla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder