Bu Blogda Ara

23 Ocak 2012 Pazartesi

Bir küçük kutucuk..

Hala kızımın hastalığı geçmedi:(nasıl bir hastalık bu nasıl salgın bilemedim.Hastanelerde yatan okadar çok kuzucuk varki.Allah ım tez zamanda hepsine sağlık sıhhat versin inşallah.Baktıkça içim parçalanıyor çok üzülüyorum tek dediğim her annenin diyeceği gibi "sana gelen bana gelsin yavrum".Uyku düzenlerimiz okadar saçma sapan bir hal aldıki artık oturttuğumuz düzenimiz tamamen şaşırmış durumda.İlaç kullanmadığımız için hastalığımızın geçme dönemi biraz uzayacak.Anne olmak ne zormuş .Baktıkça içimin titremesi...Bu bizim ilk hastalığımız ,başında nöbetlerim o uyuyunca bile uyuyamamın sebebi bundandır.Öksürüğümüz öyle şiddetliki kızım kendini açmayı bir türlü beceremiyor böyle oluncada tıkanıyor zillim.Hemen ayağa kaldırmak gerekiyor ki açılsın belkide ben evhamlıyım bilemiyorum..

kızımın mama kutusundan(malesef ek olarak mamada veriyorum bu konuyada bir ara değineceğim)birşeyler yapmak istedim.Böyle bir kaç kutumuz daha var hazırda beklettiğim ve atmaya kıyamadığım.Efendim ben pek birşey atamam.Bu konuda anneannesi kılıklı olduğum söylenir annem tarafından.Bakar bakar çevirir koyarım bir kenara bisi yapılır bundan yada lazım olur toz bezi olur yer bezi olur yada başka birşey bulurum ben.kutu hastalığım akıllara zarardır evimde bolca saklama kutum var .Neden kapaklı ve köşeli seylere böylesine zaafım var ki benim acaba:))illa bişiler koyarım canım içine gerekli lazım dursun!!dekupaj yöntemini deneyeceğim ilerki günlerde onlar için önce boya almam tutkal almam lazım.ben ojeleri denedim ama işe yaramadı olsun denemiş oldum ..farklı bişilerde çıkabilirdi.dekupaj için biraz daha bekliyoruz ve başka bişiler uydurmaya başlıyoruz.kumaşlarlada oluyor oda denenebılır.

benim kullandığım malzeme
yün ip
silikon tabancası
kurdela
(evde mevcuttu hepsi maksat değerlendirmek)

kutumuzu alıp.ipimizi sarmadan önce silikonla en aşağı kısımdan sabitliyoruz.ondan sonra başlıyoruz dolamaya.ben içinde renk olan ip kullandığım için daha hoş bir görüntü oldu.iplerin üstüste gelmemesine dikkat ediyoruz.en sona geldiğimizde tekrar ucunu silikonla sabitliyoruz.kenarlarında görüntü kirliliği olmasın diyede kurdela geçtim.kapağınıda kesip bir çiçek kondurdum ölece.Yani hepsi işe yaramış oldu..Basit....neden paylaştım? ben yaptım efendim mutlu oldum paylaşmasam olmaz hatrı kalır.nice üstatlarımın ellerinden öperim.ben yolun başındayım:))

resimde budur..
Sağlıcakla.


2 yorum:

  1. cok gecmis olsun :( ek mama veriyorum diye de üzülme sakin, mamalarda cok cok iyi..sen iyi olursan bebeginde senin enerjinle huzurlu olur. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  2. Bu konuya değinmeden edemem.Çünkü neden? herbirşeylerin doğalının olmasından ve doğanın gereğini yapmak gerektiğine inanan ve savunan ben malesef bu konuda yetersiz kaldım..Belki yeni annelere bir fikir verir.keşke mamaya gerek kalmasaydı tabiki.Atlattım kabullendim artık kızım iyi büyüyor diyorum diyorumda diyebilmem biraz zaman aldı teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil