Bu Blogda Ara

30 Ocak 2012 Pazartesi

Pijamamın başına gelenler

Çok sevdiğim yumuşacık lahusayken bana hediye gelen pijamam yüksek ısıya maruz kaldı:(Cücük kadar kaldı böyle olunca ..E ben atarmıyım atmam ..yine Bal kızıma bişiler yaparım bundan dedim.Ve yaptım.Ne yapacağım konusunda kararsızdım ama denemektende birşey kaybetmezdim çünkü zaten pijama atılacaktı..

Bugüne kadar hiç kol çalışması yapmadığım için bu sefer kollu bişiler dikeyim bari dedim.Bal kızımın badisini kalıp kullanıp bir bluz tasarladım kafamda.Kalıpla çıkarmak kolayda kollar zor oldu ..kalıbı alta koyarak  iğne ile mulaj kağıdının üstünden geçtim.oldu ama badı dar olunca sanki bize bir kac gün sonra olmaz gibi geldi.

pijamamı malesef resimlememişim.Çıkardığım kalıplar efendim:)




kol böyle olunca dümdüz birşey oldu sanki.bende içeri girip kolaltı mesafesı verdım bır cm yakın .tam kalıba benzedi ozaman



tek tek resımlemedım bu aşamada çünkü yanlış bi şekilde yapmışımdır diye hatalı birşeyler göstermek istemedim.
önce omuz dikişlerini yaptım sonra iki yan dikişler en son kolları birleştirip taktım.kollara ve eteklere baskı payı vermedim çünkü pijamamın baskısını kullanmak istedim yaka kenar kısımlarına kendi kumaşından biye geçtim ancak çok basit oldu die birde ortayı büzüp parça ekledim(anlatımlarımı mazur görünüz)

sonucum bu olacaktı




ancak olamadı çünkü yakamız kızımın koca kafasından zor geçti:)bende o zaman buna bir çıtçıt ekleyeyim dedim.Bu çalışmada ilk oldu.Tamamen bloglardan öğrendiğim bu olayı artık adı herneyse yaptım..


Bu işlem doğrumu ?doğru yerdemi kullandım bilemem soracağım öğretmenime:)ancak arkadan görünüşü çok beğenmedim onca güzelliği bozdu sanki ..ama illaki bir püf noktası vardır ..Bunlar görerek yapılmadı ki .okuyarakta anca bu kadar buda sorulacak ..altı çizildi..

son halimiz

Dikiş hatalarım vardır eminim.Ama birgün hatasız bir dikiş göztermeyi umuyorum.Önemli olan fikir..Kızımda sevdi.




Geçen gün eklediğim örme saç bandımızla çok hoş gözükmüyormu yaaa:))


Sağlıcakla...

6 yorum:

  1. Aman aman Masallah,prensese nasilda yakismis! Öperim bal yanaklarindan ;)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir şey olmuş bebişede çok yakışmış maşallah

    YanıtlaSil
  3. çok güsel olmuş ...ne demek teknik dogru sayılabilir..biyede gecebilirdin arka yırtmactan ,o daha güsel olurdu ,boş durmamışsın :)))kolay gelsin ,balı iyi gördüm

    YanıtlaSil
  4. harika bir fikir ve proje olmuş yerim ben o fıstığı,pek bir yakışmış:)

    YanıtlaSil
  5. aman aman efendim ne güzel yorumlar okuyorum mutluluk verici.Öğretmenim boş duranı Allah sevmez.Ah ben şu dikiş tekniklerini bir kıvırsam kesip biçicem evi:))biye aklıma gelmişti ama sonrada kestiğim için görüntü çirkin olur diye düşündüm.Bu konulara henüz gelmedik kar kış kıyamet ayrı kaldık:)Bal kız iyi oldu çok şükür teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil